15 May 2010

. Bulk Order From Ain .

Assalamualaikum warahmatullah semua..

Alhamdulillah, Alya syukur sangat2 sebab first order yg Alya dapat terus bulk order. From my younger sister. Thanx dear. Dia ni merintis Persatuan Usahawan Muda (PUM) yang dulu2 Alya la otainye.. hehe.. Dia nak 40 pcs Hp Charm untuk jual kat kawan2 dia. Wah, pening sakan kepala Alya pikir nak buat design apa, tambah2 dengan kebolehan yang serba tak boleh ada ni. Terkial2 tangan n otak mencari ilham. So, kite layan order adikku ni ye..

[Cutiey Flower]
1. Ni 3 sekawan kuntum bunga yang comei2. Mesti budak2 tu suka.. (ye ke?)


[Love]
2. Ni pulak lovely love. Colorful sungguh..


[Mr. Moo]
3. Moo.. Adik Alya mesti suka yang ni sebab dia kipas-susah-mati (die hard fan) encik2 lembu ni. Ok tak first try Alya? hehehh..


[Keroppie]
4. Ni pulak Keroppie. Alya buat 3 ekor katak ijau ni.. hehe


[Butterfly]
5. Ni pulak butterflies. Memula Alya buat 4 ekor je, pastu lame sket lepas ketandusan idea, Alya reka lagi 3 ekor rama-rama yg besar sket dari yang awal tu..


[Animals]
6. Ini la koleksi binatang2 yang Alya ternak untuk order adikku ni.. Ade giraffe, gajah, ladybug, n ikan ala-ala Nemo gitu..


[Spongebob]
7. Spongebob. Alya sempat buat 2 je.
(Ade cacat sket sebenarnya antara 2 spongebob ni. Sape yang particular mesti perasan. hehe.. )



[Alien]
8. Ni pulak koleksi alien @ monster.


[Food]
9. Ni koleksi makanan yang Alya buat. Ada donut, Ginger Bread Man, cup cake, n ice cream.


10. At last, siap jugak order ni. Suke sangat bila sume dah siap. Packing and post!


Cerita Dongeng:
Alya amik masa 3 minggu untuk buat semua ni. Lame kan? huuhu.. Sebenarnya Alya tak expect boleh siap lambat camni sekali. Tapi itulah lumrahnya bagi memenuhi tuntutan sebagai seorang pelajar. (Alya sebenarnye tetibe je dapat turn presentation n kuiz awal pulak. hurm..)

Sebenarnya dari semua yang siap ni, ada laagiii yang tersimpan terbuang. hehe.. Buat2 tak comei, simpan buang. Buat2 tak kemas, simpan buang. Tu lah Alya.. Biase la kan, orang cakap Try and Error.

**Kepada yang berminat, boleh la tengok design and pattern yang ada kat atas ni ek. Then, email je Alya okeh..
Thanks.

2 comments:

AISHA SAAD said...

alya it's nice.
eh, kazen aku nak yg love tuhh 1.
green kaler ehh.
siapkan befire hari weesak boleh??

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net