27 September 2011

Laptop Sleeves with Felt Appliques

Hai hai hai semua.. Salam ceria untuk semua..
Kali ni Alya nak tunjuk order yang sangat2 mencabar untuk Alya siapkan.. huhu.. sepanjang cuti Alya aritu, benda ni lah Alya kerjakan.. Nampak macam senang nak buat, tapi bila dah bermeter2 kain Alya bazirkan, pastu tak tido malam cari cara nak jahit, barulah Alya tahu susah senang menjahit benda alah ni.. hoho...
Tapi apakah benda itu?
Ni haa dia... Jeng jeng jeng.... :)
Laptop Sleeves!
Nampak macam senang kan nak buat? Tapi aduhaiii susahnya n tensionnye Alya je yang paham.. Bukan main lambat nak siapkan.. Nak siapkan 2 bijik, macam siapkan 20 bijik.. haha..
Thanks Nabilah ngan Hana sebab paham... :)

Ok, yang motif monyet chomel ni mestilah si Nabilah yg punye..
Suke no ngan monyet.. Tak paham tol.. huhu~

Ni bahagian belakang.. Alya tmbah kain motif lain sket untuk elak nampak kosong.. Ok tak?

Closure dia Alya buat dengan button je..
Mula2 buat zipper closure, tapi macam banyak error, so tukar buat button closure je.. Nasib baik Nabilah ok je.. :)

Lining dia haruslah dari fabric yang lembut sebab ini laptop sleeve.
Alya guna flannel sebab flannel ni lembut.. :)

Zoom in sket monkey applique yang si Nabilah ni request.
Dia siap bagi gambar m0nyet nak suh Alya transform into laptop sleeves ni..
Ok tak? hihi...


****
Dan ni pulak lagi satu laptop sleeve yang Alya kerjakan. Ni Hana punye..
Junior masa sekolah maahad dulu.

Hana nak pink theme and applique cup cake n nama die.. So, ni lah hasilnye...
Simple kan? I like.. :)

Laptop sleeve yang ni kecik sket.. Untuk 10' pnye skrin..

Again, closure Alya guna button je..
Lain sket dari yg Nabilah punye kat atas. Gediks je Alya buat lain2.. :P


Lining dengan flannel untuk mengelakkan laptop dari calar. Kalau guna fabric kasar, takut tak pasal2 calar plak laptop..
Alya jugak gunakan batting utk laptop sleeves ni.. So memang tebal sket la..
Ni pun penting bagi menjaga keselamatan laptop.. :)

Ni applique yang Hana mintak.
Cheesecake mania perhaps. Dia sgt hebat buat ciskek tau! :)

Ok lah.. Panjang bebeno membebel. Padahal nak cite 2 laptop sleeves yang hanya-alya-yg-tahu-susuahnye-nak-buat.. haha..

All n all.. Alya sangat bpuas hati dengan hasil kerja Alya kali ni walaupun sangat mencabar nak buat.. huhu.. Senyum panjang je bila dah siap n cantik.. :)

Thanks Nabilah and Hana!

6 comments:

nurul ain said...

alya, chanteknye.. :) wape hengget ni?

insanKERDIL said...

hehe. thanx kak alya. beg saye mane pulak. :P

saharinasaharudin said...

lawa lah kak alya.bpe hrga ni? :)

.:eyra.shukor:. said...

As salam alya..nk tny cm ne beg laptop ni tmbh cm tebal? cntik la alya buat..kalo amek tempahan, bp?

cik nanad said...

kalau nak order berape ye?

Love Emotion Photography said...

Salam... maaf nk tanye. Dimana nak beli batting tu. xnk guna banyak pon. dpt 1 meter pun dh cukup.Harap sudi berkongsi maklumat. Puas dh mencari.

Jika sudi, hrp bley email sy sue_kyd@yahoo.com.


Thanks..
Sue