15 August 2010

Masih Di sini..

Salam Ramadhan semua..

Alya still ade ye.. Masih di sini. Takde gi mane2 pun. Cuma sibuk dengan tugasan harian, yang membuatkan Alya memang tak sentuh langsung barang2 kraf. Hurm, dahsyat kan? Almost one month jugak la Alya tak proses order customer. Bukan tak nak, tapi memang tak sempat. Kesian customer yg tunggu order. Alya harap sangat semua faham ye..

Ok lah, aritu kan, Alya memang takde mood nak menjahit. So, Alya start dengan sesuatu yang Alya suka. Disebabkan Alya masih lagi berhutang ngan kawan2 Alya nak bagi sesuatu free kat diorang, Alya pun buatkan mende ni kat diorang..

while in progress..


Just a simple gift kat diorang. Alya memang dah lame teringin nak buat brooches Alphabet ni. Kali ni jadi jugak.. Alhamdulillah..

Alya buat sorang satu. Baru tak bergaduh. Diorang ni bukan leh kira, cam budak2 gak. =p

Ingat nak buat semua sama, dari colors sampai la ke embellishments (takut jeles punye pasal) tapi tak ceria pulak nanti. At last, ini la hasil nya..

Each letter represents early letters in their names. Takde ape2 makna pun SUJADA tu. Alya main susun je. Tatau nak susun jadi perkataan ape..

Diorang ni semua kawan2 Alya dalam kaunseling ni (We are counseling student). Selalu satu group kalau ade tugasan pape. Kalau tak sekelas pun, diorang la tempat Alya rujuk, bile Alya tak reti or tak paham pape. Jugak tempat bergaduh, bermasam muka. Biase la kan, kawan. Sedangkan lidah lagi tergigit..

S for Solehah


U for Ummu


J for Jiha


A for Aisha


D for dD


A for Alya


Simple je sume. Harap diorang suka. Alya dah wajibkan diorang ni pakai brooch ni kat beg masing2. Bagus sume nye. Sume ikut arahan. hihi..

Ok besties, Aku harap kite kawan sampai bile2 ye!


B4 end, Alya nak eksyen sket. Alya pegi Daiso semalam. Ni pun salah satu cara Alya untuk boost up my spirit supaya rajin2 menjahit. Biase la bile pegi Daiso, printed felt jadi milikku. =)



Puasa telah membuatkan Alya SABAR n TAK jadi nak grab sume printed felt tu. Kalau ikut hati, memang nak amik sume. Tapi bodyguard i duduk tepi n terbeliakkan mata. So tak jadi la amik sume.. Bagus gak, jimat duit.. =)

Harap2 nye lepas ni Alya akan lebih konsisten. Study2 gak, tapi crafting must go on ok! Insyallah..


Ok, kite jumpe lagi ek. Mungkin sebulan akan datang. haha.. Ok ok, tak tak.. Seminggu dari sekarang ok. Insyallah. (Meh kite tengok jadi tak? huhu)

4 comments:

AISHA SAAD said...

wahhh!!
again tenx for you.

yeah hopefully fren forever!
guard?? ehem-ehem!! haha

Kaseh Ibunda said...

buat2 tekejut ek cah? haha..
welcome too dear. mesti la kena fren sampai bile2, sebab ko plak utang kek batik ngan aku. haha..

tapi guard i baik tau.. =p

Izzlin said...

DAISO... my latest favourite place ;)

Kaseh Ibunda said...

me too! ingat nak pegi lagi nanti2.. hihi