18 September 2010

Pouches for my family..

Salam semua..

Sebelum Alya balik ke kampus aritu Alya sempat jahitkan pouches utk Ummi Alya, adik Alya n my eldest bro. Cam tak caye jugak sebenarnye, dalam 1 malam, Alya bjaya buat semua ni. Kire banyak la tu, sebab Alya memang failed sebenarnye jahit2 mesin ni. Esp kalau nak jahit zip. Memang bermasalah. Tapi Alhamdulillah, kali ni cam makin senang je nak jahit zip. Tu la orang kata experience is the best teacher kan? Walaupun ade lagi yang perlu di baiki..

Ni semua 4 pouches tu.. Atas sekali Alya punye.
Followed by my Ummi punye, Abang punye, n Ain punye..

Alya gune fabric dari Kak Ayu utk pouch Ummi. Ala-ala vintage gitu la..
Untuk pouches Alya n my bro, Alya guna hadiah giveaway Kak Tini aritu.
Thanks again kakak2 sekalian!


Yang 2 ni, spesel sket. Alya jahitkan tali utk senang nak pegang kat belah kanan.
Pastu, kalau perasan, Alya letak handmade label kat belah kiri.
Wahh.. Suke!

Tapi 2 je yang sempat.

Pouches ni tak besar sangat pun. Tengok model Alya (darjah satu) pegang.

Ni plak cara pegang kalau yang takde handle.
Percaya atau tidak, abang Alya pakai yang ni. Die yang pilih fabric ni.
Bagus ade abang yang tak cerewet. =)

Dan percaya atau tidak, abang Alya bawak pouch ni pegi ofis n surprisingly kawan2 die dah start nak order. Waahhh.. Tak sanggup mak! Order keychain felt yang berjuta2 tu belum disiapkan lagi. Bukan tolak rezeki, tapi belum masanya lagi. Sori ye abang!

Next Project: Order Anis..
Order En Zamir kena postponed jap, sebab cik Anis nak cepat.
Mampukah???

2 comments:

Miss Ann ~♥ said...

comelnye~~

Kaseh Ibunda said...

kak anne, u shud try. mesti lagi cantek dari alya punye..