29 October 2010

Hari Jadi?

Salam semua..

Hari Jadi? Hari di jadikan ke? Tak kan? Tapi kite selalu sebut hari jadi kan? Better Hari Lahir kan? Tapi orang jarang gune sebab skema. Tapi trend skang cakap omputih. Birthday. Kan?

Ape2 je laa.. Alya sebenarnye dah melanggar etika seorang pelajar yang amik exam 2-3 hari dari skang ni. Ade ke pulak mase pegi menjahit? Haish.. Memang ari ni Alya tak pegang buku langsung kot. Mule2 pegang la, konon nak jahit sambil bace buku. Last2 buku ntah ke mane.. Jarum ngan kain felt je depan mata. Ishk. Esok kena pulun habis2an ni..

Back to d topic, hari ni birthday kawan Alya, Aisha name die. Die dah banyak kali order ngan Alya. Siap g promot kat sdare mare lagi kowt. So disebabkan birthday die hari ni, Alya ade buat sesuatu kat die..

Meh layan gambar..

I made a cake. Felt cake. Huhu. Sayangnye takleh makan..


Also a special card for her. Attached on d top of d cake. Haha. Kad la konon...


Ala-ala krim yang mengalir2 la ni.. Hiks..
Di hiasi coklat smarties di tepi krim.. Huhu..


D other side view..


Alya pun tatau kek ape ni. Buah stoberi pun ade, buah oren pun ade.
Biskut rokok pun ade. Krim pun ade.. =P

Ni kek yang kitorang makan tadi.
Harus la kek murah je. Bajet student akhir sem. Pokai..

Birthday girl yang kena prank.. Huhu..

Kami yang mem'prank'kan keadaan. Hihi..


Lepas Ecah bukak hadiah. Tecik je kek tu sebenarnye. Jauh beza dari kek sebenar.. =)

Ok.. Habis cerita Felt Cake..


Ni pulak Alya buatkan bunga sebagai hadiah Hari Lahir roommate Alya; Hazzarita.
Happy Belated Bithday dear!

Tapi lepas siap baru tau yang Rita suke warna Biru. Spoil betol la..
Lain kali la pulak kalau nak bunge kaler biru ye Rita.. =)


Yang ni Kak Nad order tadi. Sori ye customer lain, sila marah Kak Nad. Die yang nak potong barisan. Alya tak tawu... =P

Bunga Purple untuk 'Abeer. Kawan Kak Nad agaknye..
Saje Alya terus buat lepas Kak Nad mesej semalam. Kalau tertangguh takut tak ingat.
Nasib akak suke kan? Thanks.

7 comments:

Anok_Abah said...

tomei....
pasnih bulih r kawe te'poh....

AISHA SAAD said...

heyy, cepatnyaa update.
seryeslyy, tenx sesangat!!

hmmm, korang buat aku terharu gilaaa.
and the present seryesly nice.
sukaa sangat! hermmm.

Kaseh Ibunda said...

to anok_abah: bulih.. syaratnye kena sggup tunggu je.. hihi =)

Kaseh Ibunda said...

to aisha: harus la cepat. saje nak tambah keharuan diri ko.. huks..

Kak Nad said...

alamak.. ayyok.. ramai la org marah kat kak nad pahni :P

bukan salah saye ye, Alya tu hk creative sangat hihi :)

papepun muchas gracias ea... suke amaat!!!!!!!!!!!!

Kaseh Ibunda said...

to kak Nad:

hehe.. biar sume marah kak nad.. kihkih.. same2 kak nad. maka sabarlah menunggu turn seterusnye ye..

Mila@Rimbun said...

wahh bulan birthday ler nii yer.. ramai benor sambut bday