24 February 2012

Entri tertangguh..

Hai semua.. ^___^
Terima kasih sudi singgah kat blog sy yang dah makin banyak sawang neh..
Haish.. sape la tuannye kan? :P
Alya sebenarnya malas nak tulis kosong je kat blog ni tanpa gambar. Boring~ Macam takde seri gitu tanpa gambar. haha. Ekceli gambar2 Alya stuck dalam arwah lappy ku. So, lepas alya kluarkan n transform internal hardisk jadi external hardisk. Dan arini Alya pinjam laptop kawan, edit gambar sume, baru la bole buatla entri ni.. huhu~
Okeh2.. Meh masuk dalam cerita sebenar. Sebab dah lame sangat tertangguh entri ni, Alya gabung 2 cerita jadi satu okeh? Harap2 yang sudi menyinggah blog Alya ni dapat cuci mata.. :)
Yang 1st ni, order junior Alya kat yu-ai-er ni. Suke gajah kot tuannye. Nak keler biru ala-ala gajah pampers tu la kunun..
Ade orang kate, mata die dah macam Stitch dalam kartun Lilo n Stitch tu.. huhu~ ye ke?


Ok. Yang 2nd ni plak sepesel tau. Rumate Alya kawen n die suh buatkan hantaran. Apakah? Alya pun blur at 1st. Tak tau nak buat ape. Lepas die suggest untuk buat replika rumah, Alya pun start la imagine2 n terhasil la ini~ Taraaa~~

Baitul Izzah tu hasil gabungan nama 2 pasangan suwit ni. Iffah dan Izat. :)

Nama pun rumah kan? Ade tingkap colorful lagi tu..

2 orang ni kira macam diorang 2 pengantin ni la.
Dorang la pemilik baitul Izzah ni..
Very colorfulll... :)
Alya lekatkan 2 orang ni gune velcro je. So boleh bukak-bukak gitu..

Alya letakkan benda ni comel ni dalam bekas plastik bagi nampak ala-ala rumah kaca gitu.
Haha.. Mengarut sungguh~ Tapi last sekali pengantin tak guna pun kotak plastik ni. Just letak dalam bakul je. Memang nampak pelik tapi comel.. :)

Tu jelah Alya nak tunjuk. Dapat cuci mata tak?
Esok lusa insyallah Alya ada berita baik. Nanti Alya update lain k?
Rindu rindu blog Kaseh Ibunda Crafts selalu ye..
^_____^

5 comments:

aisyah kz said...

cantek n cumeyl sgt!!
gud idea..hehe
mane tau nt ley tempah kat akk kan :)
how much plak yg nie??

Mila@Rimbun said...

chomel ler si gajah tuh, nampak alive gitu

Anonymous said...

SALAM, SY NK COMMENT CIKIT JE..
DKT BAHAGIAN TINGKAP 2 XSESUAI LUKIS t YG WARNA BIRU 2..
MCM LAMBANG SALIB PLAK..

KALO BLH BUAT YG LAIN YEE...
MINTAK MAAF KALO SY CKP NI SBABKA AWK MARAH..

Anonymous said...

brpe rggit ye

Princes Jia said...

brpe lme blh siap