01 February 2011

Mini tote bag..


Hai, hai hai semua... Alya doakan semua pengunjung KasehIbunda Crafts ni ceria2 selalu dipayungi rahmat Allah selamanya.. Insyallah~

Oke, semalam Alya siapkan 2 Mini Tote Bag ni.
Satu untuk umi Alya, satu lagi utk Alya. 2-2 ni lain saiz.

Satu lebar. Satu ala-ala bulat.. :)

Kain yang Alya gune kali ni 2-2 yang dapat dari kak Tini. Satu yang menang giveaway, satu lagi beli 1m kat kak Tini.. Tq kak ye, memperkenalkan heavy weight cotton ni kat Alya. :)
Lining plak Alya gune cotton canvas. Tebal. I loiikee!

Macam Alya cakap tadi, 2-2 ni lain saiz. Ni ummie Alya punye. Die potong kain sendiri n bagi beg contoh utk Alya tiru. Godek sane sini, maka jadi lah beg ni. Contoh yang umi bagi, tapak die bulat, tapi Alya tak reti wat bulat, tapi Alya wat tapak die jadi segi 4 tepat, so jadi la ala-ala bulat sket. Ummie cakap nak isi purse die yang panjang tu, hset, kunci n brg2 prempuan. Ummie cam oke je, so misi berjaya! hehe..

Yang ni plak utk Alya. Tapak die cam bese je. Tapi kali ni Alya wat lebar sket. Sebab beg lame Alya tu kecik sangat. So kali ni improvise version, Alya lebarkan sket. Boleh la isi macam2.. :)


Sangat puas hati! Biarlah simple pon, yg penting Alya buat dengan penuh kasih sayang. Chewah~ Alya harap ni last la projek menjahit beg sepanjang cuti. Lepas ni nak kena fokus kat order plak. Alya skang tgh wat order Kak Nadiah. Mesti die tak sabar tunggu. hihi..

Ok.. Daa~

5 comments:

is said...

assalamualaikum... comelnyee hasil tgn dari alya, cantik n kemas.. alya, sy ade tgk button2 dr kedai kak ja, kedai tu kat mana ek?? dah lama saya cari button kecik2 tu..susah nak jumpa..

Kaseh Ibunda said...

to is:
Waalaikumsalam is. :) Thanks 4 d compliment. kedai kak Ja tu dekat Sabah. huhu~ beli online je..

reidz_wateva said...

assalamualaikum, nice beg.. mcmner erk nk order brg2 dr alya?

Kaseh Ibunda said...

to reidz:
waalaikumsalam.. emel alya ye kalau nak order. kasehibunda@gmail.com

ikino craft said...

Corak mcm ni aje ke?.. Bgimne sy nak pilih corak n warna