27 June 2010

Bila hati dah terpikat...

Salam semua.. Hi u ollz..

Hari ni Alya bersiaran langsung dari umah.. Yes, I'm home. Macam tak caye sebenarnye. Pagi tadi kat UIA lagi, malam ni dah kat umah dah.. Very homely. Dah, sume dah sibuk nanye, nape tak balik2 ag, Alya pun berdesup cari tiket n terus balik.. Alhamdulillah, everything was fine.. (wpun pjalanan macam hape tah tadi..)

Berbalik pada tajuk, Bila Hati dah terpikat.. macam2 cara kite akan usaha utk dapatkan en? huhu.. This is what actually happened to me last few weeks. Macam orang gilak dah. Nak tau Alya gilakan ape? Ni ha....

Online Shopping.. Credit for Mr. Google

Lepas je dari kegilaan Alya dekat sini aritu, lepas je exam, kepala otak dah siap bajet2 duit n terus je melayan kegilaan hati ni. Mane la tak terpikat. Dengan sales merata2, stok barang plak memang dah habis.. Ini pun stop sebab memang dah kering kontang. hehe.. Sebenarnye, takde la banyak sangat pon shoppping, tp sebab hari2 Alya kena g ofis tuntut parcel, tu yg rase manyak tu..


Ni hasil kegilaan aritu. Tali beg tu beli kat Craft World. (tapi nape la beli 1m je, macam kena tambah lagi je.. :) ) Printed felt Alya grab kat Craft Haven, OU.. n Felt kuning tu kat Daiso. Memang berbaloi2.. Sukeee... sangat!! (Ni tak beli online ye..)



Ni Fat Quarter Fabrics dari kedai Kak Ayu. Alya sempat reserve sume ni wpun Kak Ayu buat Crazy FQ Sales tu sehari jek.. Suke sangat la.. Tambah2 memang dah berhajat nak jahit beg n pouch. Yang penting kain die, high quality.. (Perhaps will be a good steps 4 me)


Ni plak Alya beli kat Aya. PVC ni Alya belom terpikir lagi nak buat ape. Tapi, pasti ade punye la projek untuk habiskan PVC ni. Maybe nak buat coin purse kot. Senang, kalau kena air, tak basah. Entah la,, nengok la nanti.. Ade banyak pilihan warna, tapi Alya amik yang basic color je. Nanti habis, Alya borong ngan Aya lagi ye...


Ni pulak, Alya beli kat kedai Kak Amy. Alya pegi sendiri Giffy, sebab dekat je pon ngan UIA. Sangat ekslusif u kedai die. Wpun tecik, tp full-house tau! Mase Alya pegi Wangsa Walk ni, punye la tragis perjalanan die. Alya mandi ujan, tergelincir sebab Crocs da haus, kena lopak air la.. macam2.. Tapi terubat hati sebab berjaya dapatkan barang2 kat atas ni.. hehe..


Ni buttons dari Kedai Kak Jaja.


Ni segala jenis buttons, bells n bow appliques. Super duper excited tauuu... Dari kedai Kak Ja


Ni satu lagi dari Kak Ja. Alya memang nak sangat cotton canvas ni. Ade projek tertangguh dek menanti cotton canvas ni. So, bersedialah Alya untuk mengerjakannya!!


Ade 3 lagi parcel Alya tengah tunggu ni.. Satu, dari Aja. Alya beli google eyes kat Aja. Banyakkk... hehe...

Dua, dari Kak Tini.. Alya beli heavy cotton. Wah... yang ni laaagi excited nak tunggu. Mungkin jadi beg, mungkin jadi pouch.. N mungkin jugak tak jadi pape.. hehe..

Last, dari Kak Jijah. Alya beli ribbons yang sure tomei2.. Yang ni pun tragis jugak al-kisahnye ni. Sepatutnye dah sampai, tapi tak sampai2 ag ni.. Padahal guna pos ekspress jugak. Same ngan yang laen jugak. Tapi entah la, cam masalah semacam je kali ni.. Harapnye sampai la esok lusa..

Yang bakal beli pulak, dekat Sus, ngan Kak Kema. Huhu.. Letih poket Alya ni.. Tapi Insyallah, Alya akan cuba bajet seminimum mungkin, dan beli betul2 ikut keperluan. Petuanya satu je, tutup mata sebelah sambil tengok2 blog suppliers tu.. hehe..


And.. for all my suppliers, thank you 4 d awesome service! Thanks sanggup layan Alya yang macam2 ni.. Moga Tuhan merahmati usaha kalian... =)



6 comments:

ct as said...

wah..sakan ye shopping alya..wat akak meleleh ayaq liuq je...sabo..sabo..

Kaseh Ibunda said...

sabo kak, sabo.. hujung bulan ni laaagi banyak sales depa duk anjur.. sabo.. sabo.. hehehe

Tulip Oren said...

nak tali tu...boleh belikan susah jumpa la kat area utara nie

Kaseh Ibunda said...

to Tulip Oren: nak ke? nanti alya pegi lagi, alya tolong belikan. leave ur emel.

is said...

assalamualaikum...alya kedai kak ja tu kat mana ek?? dah lama saya cari button kecik2 tu..susah nak jumpa..

Kaseh Ibunda said...

to is: waalaikumsalam. kedai kak ja tu dekat Sabah. try check link sy bagi tu. beli online je senang.. ~